home

Talaxian Mushroom soup

 

1 kg verse champignons

3 kleinde rode aardappelen

  of I grote rood/bruine aardappel

1 kleine Spaanse ui

1 stengel selderij

28 gr fijn gesnede groene paprika

350 ml koud water

1 theelepel zout

1 mespuntje zwart peper

1 mespuntje tijm en rozemarijn

115 gram boter

700 ml volle melk

236 ml room

Groene sjalotten als garnering

Boen de champignons een de aardappel schoon.. Snij de champignons, aardappelen en het ui zo dun mogelijk. De kunst van deze Talaxiaanse soep is om alles heel dun  te snijden. Zet de champignons en de aardappelen even opzij en hak het ui ,de groene paprika samen met de selderij in kleine blokjes.

 

Smoor in een grote braadpan het ui met de paprika in wat boter gaar. Voeg de aardappel, selderij en zout  samen met de rest van de boter toe. Voeg het water en de champignons toe als de aardappels zacht zijn en het geheel bijna “soeperig is”. Laat het geheel ca. 20 minuten op een laag vuur sudderen.

 

Laat de soup 10 minuten afkoelen pureer het geheel, in een blender, fijn. Giet het geheel terug in de pan en voeg de melk en room toe. Door warmen en serveren. Eventueel garneren met sjalotjes .

Voor 4 tot 6 personen.