home

Cellular Peptide  Pie

 

10 eidooiers

200 gr gezeefde cake meel

115 gr suiker

120 ml heet water

1 theelepel bak poeder

1 theelepel citroen extract

½ theelepel zout

 

2 eiwitten

172 gr suiker

5 eetlepels water

30 gr ongezoete chocolade

1½ theelepels lichte maissiroop

1 theelepel vanille extract

¼ theelepel pepermunt extract

 

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Zeef meel, bakpoeder en het zout. Klop de eidooiers goed los totdat ze wat indikken. Gebruik gerust de mixer.

Voeg de citroen extract toe. Voeg tijdens het mixen rustig de suiker toe.

Als het mengsel goed gemengd is, het water toevoegen. Nu het meel onder voortdurend roeren toevoegen.

Vet het vierkante cake vorm in.

Vul de vorm tot net over de helft met het cake beslag, en bak ze in ca. 40 minuten gaar.

 

De cake moet volledig afgekoeld zijn voor het glazuren.

Maak de glazuur.

Meng de eiwitten, het suiker, water, siroop en twee eetlepels gesmolen chocolade goed door elkaar tot een homogeen mengsel.( laagste stand van de mixer) Verhit het mengsel in een pan (of au bain marie) ca. 7 minuten.

Haal de pan van het vuur en voeg de vanille en pepermunt extract toe. Mix tot het glazuur dik genoeg is.De glazuur is stevig genoeg als deze in vorm blijft.

Giet de glazuur over de cake.

home
Galley
Pies