home

Rokeg Blood Pie á la Neelix

 

225 gr kersen vlaaivulling

450 gr verse of ingevroren cranberries

(ontdooid gebruiken)

180 ml ongefliterd cranberry sap

75 ml rode grapefruit sap

55 gr suiker

2 pakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 175 °C

Mix de cranberries tot pulp.

Voeg in een sauspan de pulp, kersen vulling, grapefruit sap, cranberry sap en de suiker bij elkaar.

Breng het mengsel langzaam aan de kook, laat het 15 minuten langzaam pruttelen.

Vet de taartvorm in en speidtde helft van het bladerdeeg uit over de bodem.

Verdeel de blood pie over het bladerdeeg en dek af met de andere helft van het bladerdeeg. Maak de randen goed vast.

Prik met een vork ventialie gaatjes in het deeg.

Bak de Rokeg Blood Pie 45 minuten tot de korst goudbruin wordt.

 

Serveer de Blood pie rood, vloeibaar en gloeiend heet!