Home.Over mij.Sci-Fi.Galaxy Quest.Star Trek.Dr Who.Star Wars.Babylon 5.Thunderbirds.Uw gerecht.Menukaart.

256 gr bloem

154 gr kokos

236 ml karnemelk

1 theelepel bakpoeder

400 gr suiker

115 gr boter

5 grote eieren

Voor het glazuur:

380 gr poedersuiker  

225 gr cream cheese

113 gr zoutvrije boter

2 theelepels vanille extract

kokos

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verhit de oven voor tot 175°C.

Vet een twee cakevormen (22 cm) in met boter. Meng in een vorm de bloem en kokos door elkaar. Roer,in een maat beker,de karnemelk met het bak-poeder door elkaar. Splits de eieren. Klop,in een kom, de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg 5 eidooiers toe en klop het botermengsel goed door elkaar. Voeg, beetje bij beetje,al roerende, de bloem en de karnemelk toe. Roer het rustig door tot het net gemengd is.  Klop, met schone gardes,  4 eiwitten met een snufje zout totdat er pieken ontstaan . Roer 1/3 van het eiwit mengsel door het beslag totdat het net gemengd is. Roer nu, in 2 keer, de rest van het eiwit door het beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de cake in 35 minuten gaar, totdat een cocktailprikker er schoon uit komt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.

Maak de glazuurlaag als volgt:

Klop, met een mixer, de suiker, cream chees, boter en vanille extract goed door elkaar. Leg de eerste cake met de platte kant boven, op een plat bord. Smeer de laag in met het glazuur. Leg de tweede cake boven op de eerste cake. Smeer de rest van het glazuur over de boven- en zijkanten van de cake. besprenkel de cake met kokos en zet de cake in de koelkast.

 

Laat de cake voor het serveren 1 uur op kamertemperatuur komen